lauantai 13. syyskuuta 2014

Toimari kokin hommissa

Tein tässä jokin aika sitten perheelleni sushia.
Tuo Japsi kalapuikon vääntäminen on vaikeampaa kun jaksoin uskoa.
Loppu tulos oli hyvää mutta ulkonäkö ei ollut ihan mailman paras.
Sushin rinnalle tekasin kinkku paprika täytteisiä tuulihattuja.

Tässäpä teille pari maki ohjetta

Kurkku maki
3 levä arkkia
4dl Sushi riisiä
½ kurkkua

Kalamaki
3 levä arkkia
4dl sushiriisiä
100g kalaa

Ota levä-arkki bambumatolle. Kastele kädet ja pyörittele pallo riisiä käsissäsi. Laita riisi arkin keskelle ja levitä se ”nypyttelemällä koko arkin laajuiseksi, lukuunottamatta parin sentin kaistaletta yläreunassa.

Laita valitsemasi täytteet 1/3 osa korkeudelle arkin alareunasta vaakasuoraan.Rullaa maki bambumaton kanssa tiiviiksi rullaksi.

Kostuta yläreuna jolloin nori liimaantuuu näppärästi kiinni.
 
Tuulihattu ohje
100g voita
3dl vettä
2dl vehnä jauhoja
½ leivinjauhetta
3kpl kananmunia
 
Kiehauta vesi ja voi kattilassa ja lisöä kerralla joukkoon vehnäjauhot.
Vatkaa voimakkaasti (esim puulastalla) kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja näyttää kauniin kiiltävältä ja tasaiselta.
Jäähdytä seos lisää joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen kananmunat yksitelleen.
Lisää mukaan myös leivinjauhe ja vatlaa pariminuuttia.
Lusikoi taikina pursotin muottiin ja pursota tähtityllalla kasoja pellille.
Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20 minuuttia.
 
Tuulihattujen täyte
1prk ranskankermaa
150g kinkkua
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
 
Hienonna kinkku pieneksi silpuksi ja sekoita se ranskankerman joukkoon.
Mausta ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen käyttöä.
(Täytteeseen voi lisätä myös tuoretta paprikaa.)
Lusikoi täyte tuulihattujen väliin.
 
 
 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti