maanantai 29. syyskuuta 2014

Tiistaipäivä on toivoa täynnä

Mukavaa tiistai päivän alkua kaikille blogini seuraajille.
Viime viikolla käytiin tosiaan siellä tutuilla ja sytytettiin kynttilä Aarno ranisen entisen asunnon lähelle. Eilen vanhoja lehtiä pois kärrätessä tarttui käteen parin viikontakaiset hesarin palan josta silmiini Aarno ranisen kuolin ilmoitus.

Rakkamme

Kapelimestari

Aarno Erik

Raninen

s. 27.4.2014 Kuhmoinen

k. 3.9.2014 Tuusula

 

Isää ja papia rakkaudella kaivaten

 

Lapset perheineen

 

"Elämää enempää kukaan pyytää ei voi - elämää valojen varjojen.

Rikkautta on kaikki se minkä luoja loi, tämän mailman ihmeellisen.

(A. Raninen)

 

 
Jotenkin tuo kuolin ilmoitus oli yksinkertaisuudessaan erittäin kaunis. Tuota lukiessa tuli jotenkin mieleen että hei kaikkihan meistä täältä lähtee joskus ja kukaan ei ole ikuinen.

Tänään pitäisi saada tehtyä niitä rästi töitäkin pois alta kun en niitä eilenkään saanut tehtyä.
Poikien kanssa pitäisi tänään leipoa leipää vaikka punajuuri limppuja pari kappaletta että ei tarvitse enää syödä noita kaupan äklö puklu sämpylöitä.

Ruuaksi voisi tehdä sitruuna broileria ja sieni risottoa.

Sitruuna broileri
4-6 broileri filettä.
4 sitruunaa
5 sipulia
5 valkosipulin kynttä
1 paprika
2tl suolaa
musta pippuria rouhittuna
3rkl öljyä
2 laakerin lehteä
1dl vettä
1dl oliiveja

Leikkaa sitruunat kuorineen paksuiksi viipaleiksi.
Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori valkosipulit ja leikkaa lastuiksi.
Leikkaa parika renkaiksi.
Mausta broileri suolalla ja pippurilla.
Laita uuni vuokaan vuorotellen broileria, sipuleita, paprikaa ja sitruunaa.
Kaada päälle öljy.
Lisää vielä suolaa ja pippuria sekä laakerinlehdet ja hienonnetut oliivit.
Lisää vesi.
Kypsennä 225 asteessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä.

x
Sieni risotto
2dl risotto riisiä
5dl kasvislientä
2dl sieniä
1 sipuli
3rkl voita
1tl valkopippuria
1 laakerin lehti

Silppua sipuli ja sienet kuulota sipulia kattilassa voi nokareessa lisää joukkoon sienet ja vähän ajan päästä riisit.
Mausta pippurilla ja laakerin lehdillä.
Kun riisi alkaa vähän reunoiltaa lisää joukkoon lientä ja anna imeytyä kun neste on imeytynyt lisää nestettä kunnes kaikki on imeytetty riisiin.
Kun kaikki neste on imeytetty riisiin on risotto tarjoilu valmista.


Illalla pitäisi viedä Eemeli paini harkkoihin. Noh toisaaltaan tuleepa harrastus kavereisen vanhemmat tutuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti