Ja näin suijui eilinen päivä.
Yök yök ja vielä keran yök. Nyt on virallisesti tullut syksy ja puista putoilee lehdet. Mä vihaan yli kaiken haravoimista. Emmasta ei ole haravointi apua kun se nyt makaa sen kipeän vatsansa kanssa vuoteen omana.
Haravoidessa sain inspiraation tehdä perheelle kunnon ruokaa. Ihan mikä tahanasa on mukavempaa kuin haravalla lehtien rapsuttaminen.
x
Haravoidessa tuli mieleen että nyt kun kerta on syksy ja suomalaiset kasvikset, hedelmät, marjat ja vihannekset ovat parhaimmillaan. Ruoka pöytäämme päätyi tällä kertaa siis kotimaista ja osittain omassa pihassa kasvatettua ruokaa. Ruokana oli uunimakkaraa ja kasvispataa sekä omena puolukka kiisseliä.
x
Vihannespata
4kpl porkkanaa
1kpl palsternakka
1kpl paprika
1kpl purjo
2kpl tavallista sipulia
3kpl varsi sellerin varsia
2rkl öljyä
suolaa
valkopippuria
timjamia
meiramia
1tlk tomaatti sosetta
Puhdista sekä kuori vihannekset ja juurekset. Palottele ne.
Paista niitä kevyesti rasvassa mausta ja kaada joukkoon tomaatti sose.
Keitä seosta hiljaa noin 30 minuuttia tai kunnes kaikki tuntuvat kypsältä.
x
Sitten jälkiruuan kimppuun
Syyskiisseli
7dl omena mehua
2dl vettä
3/4dl peruna jauhoja
2rkl sokeria
4kpl omenoita raasteena (jos käytät kaupan omenoita 2 riittää)
2dl puolukoita
½tl kanelia
Jogurttivaahto
1dl kuohukermaa
1dl ruoka jugurttia
½dl kinuskikastiketta
Sekoita kattilassa mehu, vesi, peruna jauhot ja sokeri.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa.
Lisää omenaraaste sekä marjat ja kaneli. Tarkista kiisselin makeus mieleiseksi.
Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi lisää jogurtti sekä kinuski kastike.
Tarjoa kiisselin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti