Perjantaista asti on pitänyt aikamoista vilskettä.
Perjantaina valmistelin ristiäisiin kahvipöytää. Kahvi pöytään päätin leipoa vielä 2 rahka piirakkaa sekä pistaasi pipareita.
Perjantaina valmistui myös kokiksi setäni tytär joten kävimme myös valmistujaisissa. Hyria on kyllä tasoltaan yksi mailman huonoimpia oppilaitoksia.
Opettajien ja oppilaiden puheet olivat todella no amis tasoisia. Hyrian pihasta lähdön kruunasi se että meidän auton kylkeen oli tullut hillitön klommo ja naarmu. No onneksi on kasko koska apukuskin puoleinen taka ovi meni uusiksi ja tuolla taka ovella on hintaa pauttiarallaa 8 tuhatta euroa.
x
Rahkapiirakka
1pkt valmista murotaikinaa
Täyte
2 pientä tölkkiä ananas paloja
500g maito rahkaa
2dl kuohu kermaa
1 kananmuna
1tl kanelia
3/4dl sokeria
2tl sitruuna mehua
tl vaniljasokeria
Sulata taikina ja taputtele se uunivuokaan.
Levitä pohjalle valutetut ananaspalat.
Sekoita muut aineet keskenään.
Kaada seos ananasten päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 min.
Rahkapiirakka valikoitu ohjelmaan sen takia että valmis piirakka pohjia löytyi pakkasesta ja ananastakin löytyi kaapin pohjalta.
Pistaasi piparit
200g suolattuja ja paahdettuja pistaasi pähkinöitä.
200g margariinia
1dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
2 keltuaista
4dl vehnäjauhoja
Jauha pistaasi pähkinät sauvasekoittimella.
Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri, siirappi sekä keltuaiset.
Lisää pistaasi jauhot ja jauhetut pistaasit.
Levitä taikina uunipellille.
Paista keksejä 200 asteessa 10 min.
Leikkaa keksi ruuduiksi kun se on vielä kuuma.
Lauantai aamuna heräsimme jo kello kuudelta. Herättelin pojat ja söimme yhdessä aamupalan. Emma nousi vasta joskus seitsemän maissa ja söi aamupalan. Minä lähdin juhla paikalle koristelemaan ja Emma jäi lasten kanssa kotiin.
Kello yksitoista saimme juhlapaikan valmiiksi ja lähdin kohti kirkkoa. Kirkolle oli jo saapunut Emma yhdessä poikien kanssa. Sovimme etä minä pukisin vauvalle kaste mekon päälle. Pikku mies vetäsi kunnon itku potku raivarit kun nostin sen pois kanto kopasta. Pikku ukkeli oli juuri saanut unenpäästä kiinni kun tämä hirveän ilkeä isä pääti ruveta pukemaan kaste pukua. Lopulta sain pojalle kaste mekon päälle vaikka yritys oli kova livistää pinteestä.
Kasteessa poika sai nimekseen Paavo Aarno Ensio.
Nimen saannin älkeen siirryimme juhla paikalla vierähti muutama tunti jonka jälkeen pääsimme lähtemään kotiin. Paavon kummi Mika lupasi hoitaa meille tähteeksi jääneet ruuat ja tuoda lahjat perästä että pääsisimme väsy kiukkuisten lasten kanssa kotiin. Kotona vaihdoimme vain vaatteet lapsille ja peittelimme heidät yö puulle.
Mika tuli vielä tuomaan ruuat ja lahjat meille kotiin.
Sunnuntai päivä alkoi päätöksellä pitää rääppiäiset.
Tiesin että vaimon veli potee kunnon kankkusta joten päätin vielä edellisen päivän juhla herkkujen rinnalle leipasta pinaatti oliivi pannaria. Tuota edellä mainittua gherkkua voitaisiin kutsua vaikkapa krapula aamujen hengen pelastajaksi.
x
Krapula aamujen herkku
2½dl vehnäjauhoja
6dl maitoa
3 kananmunaa
1tl suolaa
1tl musta pippuria
200g pakaste pinaattia
1dl oliiveja silputtuna
Mittaa kulhoon puolet maidosta ja vatkaa jauhot joukkoon. Vatkaa loppu maito joukkoon.
Vatkaa joukkoon munat, suola, pippuri sekä oliivi silppu.
Sulata pinaatti ja lisää taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia.
Sunnuntai siis kului mukavasti rääppiäisiä vietellessä.
Tämä päivä on kulunut stressatessa huomisesta töihin paluusta. Palaan siis huomenna töihin ja alan tekemään puolikasta päivää.
Nyt kun emma jää lasten kanssa kotiin olen sopinut että minä teen aina edellisen päivän ruuan valmiiksi jotta Emman ei siitä tarvitsisi stressata.
Huomiseksi ajattelin tehdä borssi vuoan. Nyt voi jo todeta että tämä ruuan laitto rupeaa käymään työstä sillä sain vasta äsken tehdyksi tämän päivän ruuan.
x
Hapanimelä possu
400g possusuikaletta
tilkka öljyä
½ chili hienonnettuna
1rkl inkivääriä
2rkl soijaa
mustapippuria
100g herkkusieniä
200 ananasta (säilyke)
1 purjo
Viipaloi sienet ja suikaloi purjo.
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista possu suikaleet.
Lisää pannuun sienet ja purjo.
Lisää ananans ja pyöräytä pari kertaa niin että ananakset kuumenevat.
Mausta pippurilla ja soijalla.
x
Huomiseksi ruuaksi ajattelin tehdä borsi vuuan. Tuosta tulee sen verta paljon ruokaa että taidan ottaa sitä huomenna evääksi.
Borssivuoka
400g jauhelihaa
½tl mustapippuria
2rkl meiramia
2tl suolaa
2rkl sokeria
700g kaalia suikaleina
1 sipuli hienonnettuna
4 isoa punajuurta suikaleina. (Jos puna juuret ovat pieniä tuplaa niiden määrä)
Munamaito
4dl kermaa
1dl maitoa
1kpl kananmunaa
Paista jauheliha pannussa. Siirrä jauheliha uunivuokaan.
Kuullota sipulia, kaalia sekä punajuuria hieman pannulla Lisää mausteet.
Kaada edellä maintut uunivuokaan ja sekoita hyvin jotta jauheliha ei jää pohjalle.
Yhdistä munamidon aineet ja kaada vuokaa. Sekoita munamaito hyvin muihin aineisiin.
Kypsennä vuokaa 175 asteessa noin 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti